TMHP lente update

Het eerste kwartaal van 2018 zit er al weer bijna op, een goed moment om de updates van afgelopen periode met jullie te delen. The Model’s Health Pledge heeft namelijk flinke stappen vooruit gemaakt in het aantal ondertekenaars, de vormgeving van het platform en de publiciteit in de media.

TMHP in cijfers;

 • The Model’s Health Pledge telt momenteel 55 ondertekenaars
 • Partnerships met modellen-netwerken, Design & Website: No Office & Firma Netjes, Events: Ferilli’s @ The College Hotel, Alles is Gezondheid
 • 1 Vertrouwenspersoon & 14 Experts
 • 2 Ambassadeurs

In Dialoog;

 • Het team van The Model’s Health Pledge gaat als volgt te werk:  
  1. Signaleren van verbeterkansen
  2. Bespreken met het netwerk
  3. Formuleren pledge afspraak en voegen deze toe
  4. Samen maken we de industrie gezonder!
 • Twee keer per jaar hebben wij een informatiebijeenkomst met (toekomstige) ondertekenaars van TMHP. Naast een update van de afgelopen perioden, komen er thema’s aan bod zoals; leeftijdsgrenzen, naaktfotografie, contracten etc.
 • We gaan in bespreking met de ondertekenaars en bepalen samen wat de vervolgstappen zullen zijn.

Meldpunt;  

 • 32 meldingen waarvan 7 meldingen die via het meldpunt formulier op de site zijn binnengekomen. De andere meldingen zijn via andere kanalen binnen gekomen. Denk aan; instagram/facebook/e-mail.
 • Thema’s die hierbij aan bod komen zijn:
  • omgangsvormen en machtsverhoudingen
  • contracten
  • leeftijdsgrenzen
  • naaktfotografie
  • signaleren van eetstoornissen

Workshop & lezingen;
Aansluitend aan de meeting op 15 maart, organiseerde TMHP een interessante workshop met professor Eric van Furth over eetstoornissen voor de ondertekenaars. Hoe signaleer je een eetstoornis en wat kan je als professional in de mode-industrie doen om hier op de juiste manier mee om te gaan? Hierbij hoort uiteraard ook preventie.  
Wij zijn voornemens om komend jaar meer lezingen en workshops te organiseren op verschillende vlakken in de mode industrie. To be continued!

Media;
Na de website lancering, is TMHP door verschillende media partijen opgepikt. Zo verscheen onze spokesperson Marvy Rieder met een interview in de Glamour en op de website van Harpers Bazaar. Daarnaast (wat jullie ongetwijfeld niet ontgaan is) was zij bij RTL Boulevard en Nieuwsuur in de uitzending! Telegraaf, ELLE, Talkies, Amayzine, Fashion Scene, Fashion united, Grazia en The Times schreven eind vorig jaar al over The Models Health Pledge, maar nu ook de Volkskrant.

Social Media;

 • Blogs: Ben je benieuwd naar de gezichten achter het platform, dan kun je het blog van TMHP interviews vinden onze vertrouwenspersoon, het projectteam, experts en nog velen die zullen volgen. Daarnaast worden er vanuit de ondertekenaars interessante en leuke blogs gedeeld zoals; tips om je modellencarrière op gang te helpen, Dit zijn dé beautygeheimen van topmodellen,  tips vanuit onze experts over gezondheid in de mode en  favoriete healthy model snacks. Uiteraard kunnen we niet wachten om meer vanuit onze ondertekenaars te kunnen delen, dus mochten jouw blog hier nog missen, mail deze dan naar: communication@themodelshealthpledge.nl.
  Binnenkort zal er ook een blog verschijnen n.a.v. de workshop eetstoornissen met professor Eric van Furth, dus blij het blog in de gaten houden!
 • Facebook: Op facebook wordt elke woensdag een teammember uitgelicht met zijn of haar ultieme tip ieder zijn vakgebied en delen we interessante links.
 • Instagram: Blijf up to date door ‘ons verhaal’ te volgen en beleef TMHP huisstijl op de vaste instagram pagina. Zo zijn wij bij verschillende evenementen langs geweest, zoals bij de Alles is Gezondheid conferentie en The Model Convention.

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!