Innocence

Waarom ben je Innocence begonnen?
Ik deed zelf ooit modellenwerk en kreeg bij mijn bureau toen niet de persoonlijke begeleiding die ik nodig had. En andere modellen om mij heen ook niet. Ze wisten daardoor ook niet goed wisten wat ze aan het doen waren in hun carrière. Je moet als model dan echt zelf het wiel uitvinden! In 2013 waren er nog steeds vooral grote bureaus, met heel veel modellen op de website. Ik zag dat het echt beter kon en ben toen mijn bureau Innocence model agency begonnen. 

Wat kon er beter?
Als je 16 bent en je begint net, moet je gewoon wegwijs gemaakt worden. Wij hebben een opleidingstraject als je bij ons als model start. We bereiden de modellen helemaal voor voor werk met klanten. Met een studio dag, workshops over sport, voeding, mentale gezondheid en coaching, maar ook de financiële kant. We personaliseren dit traject ook op wat dat persoon nodig heeft. Daarnaast reizen wij mee met modellen bij de eerste grote avonturen, maar ook wanneer een model steun nodig heeft. Dat is heel belangrijk. Daarnaast moesten er ook stappen gemaakt worden in diversiteit: elk model op ons board is uniek, elk model heeft zijn eigen persoonlijkheid. We hebben gezorgd dat we niet alleen maar dezelfde look op het board hebben.

Waar moet je als model op letten bij het kiezen van een bureau? 
Zoek iets wat bij jou past, qua werkwijze en grootte. Elk bureau, of het groot of klein is heeft hetzelfde netwerk, nationaal en internationaal. Je keuze moet echt op gevoel gaan, en wat past bij je op dat moment. Ik denk dat je veel verder kan komen als je gewoon je eigen boeker hebt en er tijd is voor goed persoonlijk contact. Een modellencarrière is kort. Het moet strategisch goed opgesteld worden en gaan, en dat gaat beter met veel begeleiding. 

Hoe kun je als model stappen zetten voor een betere carrière? 
Vraag om een vast contactmoment als je een tijd weinig van je bureau hoort. Achter de schermen wordt er natuurlijk heel hard gewerkt, je wordt voorgesteld, er zijn opties… daar krijg je anders geen zicht op. Beschikbaarheid is ontzettend belangrijk voor een model. Communiceer hier ook duidelijk over met je bureau! Blijf goed in contact, en ben je een periode meer beschikbaar kom naar kantoor om dat door te spreken. En ook wanneer je minder beschikbaar wordt, bespreek dat ook duidelijk. Ik vind ook dat hier meer begrip voor moet komen bij agentschappen. Stel je bent een scriptie aan het schrijven, dan moet je boeker je niet alsmaar gaan bellen, maar goed naar je luisteren. 

Wanneer is er een goede relatie tussen een model en boeker? 
Als er begrip is, er wordt geluisterd en meegedacht. Het is belangrijk als boeker om het model goed mee te nemen in de tussen stappen, En om mee te reizen met modellen. Dan kan je de succes momenten samen vieren, maar er ook zijn voor de afwijzingen. Je bent als model veel alleen, je reist van stad naar stad, van appartement naar appartement. Als boeker kan je daar voor heel veel rust zorgen, en afleiding. Daarnaast ook, soms kom je in een modellen appartement en denk je: ‘Is dit het??’. Als boeker kan je in een paar momenten regelen dat er een andere plek beschikbaar is.  

Merk je dat de industrie verandert? En wat kan nog beter?
Ja, toen ik modellenwerk deed hadden we geen personal trainers, en wisten we zo weinig over ons lichaam. En door de TMHP is er veel meer bewustzijn gekomen onder modellenbureaus en klanten over ‘Wat kunnen we beter doen ten goede van de modellen?’ Er is toch weinig begrip voor het modellen vak en wat het inhoudt. Kennis over het welzijn, dat vliegen van hot naar her kan nog veel in worden behaald. En veiligheid op set, wij hadden laatst een model dat met 2 maten te grote schoenen een campagne moest schieten. Dat is gewoon gevaarlijk.

Ook zijn we nog steeds wel erg op de maten gefocust internationaal gezien. Ik hoop dat we naar een fase gaan waar het gaat om dat modellen fit en gezond zijn, en goed in hun vel zitten. En langere carrieres – die van mannelijke modellen is zo veel langer dan van vrouwelijke modellen. Ik vind het juist zo cool om modellen te zien die al langer in het vak zitten! 

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!