9 tips vanuit onze experts over gezondheid in de mode

The Model’s Health Pledge is vastberaden een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modellen en andere professionals in de mode-industrie te bewerkstelligen. Op het online platform bieden wij modellen, aspirant-modellen en andere professionals in de modebranche volop inspiratie en informatie over sport, voeding, het modevak, persoonlijke ontwikkeling en business. Een netwerk van experts op deze gebieden heeft onze Pledge al ondertekend; zo hebben zij zich verbonden aan onze missie om de werkomstandigheden in de mode-industrie zo gezond mogelijk te maken.

Om je kennis te laten maken met onze experts, hebben wij zij gevraagd hun ultieme tip met jou te delen!

Tip 1: Ralph Moorman – De Hormoon factor
Ga nooit klakkeloos een dieet volgen. Begin met het monitoren van je eigen leefstijl en ga aan de slag met je belangrijkste persoonlijke valkuilen. Zo kom je tot een leefstijl die bij jou past en die je makkelijk kunt volhouden.

Tip 2: Susanne Gijsbers – The movement practice
Na een aantal jaren gewerkt te hebben met modellen als Pilates docent, valt mij regelmatig het gebrek aan lichaamsbewustzijn op wat vaak resulteert in een slechte houding en zelfs rugklachten. Ondanks al het sporten en een actieve levensstijl, blijkt het vaak lastig om echt contact te maken met je lichaam. Mijn tip is om met behulp van een Pilates docent op zoek te gaan naar je “inner strength”. Start met het opbouwen van een sterk centrum en krachtige spieren van binnenuit. Pilates maakt je niet alleen bewuster van je lichaam, maar maakt het ook mogelijk om jouw eigen sportoefeningen anders (slimmer!) te benaderen. Hierdoor word je niet alleen sterker, maar ook slanker!

Tip 3: Jeroen Holthaus – Holthaus Advies
Zorg dat je inzicht hebt in jouw financiële en fiscale situatie én deze optimaliseert.

Tip 4: Roos van er Steen – Roos & Jo
Stop met jezelf vergelijken met andere modellen! Klanten zijn vaak op zoek naar een bepaald type model en we zijn nou eenmaal allemaal anders qua uiterlijk. Vergelijken en afvragen waarom zij of hij juist nou wel die ene job krijgt en jij niet, heeft dus helemaal geen zin. Veel beter is te geloven in jouw ‘Uniqueness’. Hoe meer jij bij jezelf blijft, hoe krachtiger jouw uniqueness van binnen naar buiten komt en dat is wat klanten willen zien! Een krachtig model dat staat voor en gelooft in zichzelf!!

Tip 5: Michelle den Hollander – Michelle’s Good Food
Laat groente de hoofdrol zijn van je maaltijden. Experimenteer met verschilde soorten groeten in gerechten en je zult verrast zijn hoe lekker gezond eten kan zijn! Eet gevarieerd en zorg dat je zowel je vitamine en mineralen als gezonde vetten, goede koolhydraten en eiwitten binnen krijgt.

Tip 6: Marvie Rieder – Marvy Foundation
Ga altijd uit van je eigen kracht en unieke karakter. Daarmee onderscheid jij je van anderen en bereik je het meest.

Tip 7: Saskia Stahl-de Geus – Stahl Consultance
Een tip vanuit de financiële hoek dat betrekking heeft op gezondheid in de mode, is wellicht te vergelijken met een “clean desk policy”.
Hoe voelt het om je financiële zaken op orde te hebben, te weten waar je staat  en of je ultiem gebruikt maakt van de ondernemersregelingen. Onze slogan zegt het al: “Peace of Financial Mind” en dat is ook exact waar we naar streven.

Tip 8: Kim Vos – Bdifferent
Het sleutelwoord voor lopen op de catwalk is: oefenen! Wij geven je in de catwalk trainingen van Bdifferent het gereedschap en de gebruiksaanwijzing. Daar ga je zelf verder mee bouwen. Of je een natuurtalent bent of er hard voor moet werken, dat is maar één factor. Voor alle modellen geldt: oefening baart kunst. En dat geldt zeker voor lopen op de catwalk. Make your own signature walk!

Tip 9: Marjolein Vreeke – Models in Shape
Heb je te gespierde bovenbenen voor een model, van bijvoorbeeld hockey of voetbal. Begin dan met power walking!! Powerwalken of walking is snelwandelen liefst tussen de 6.0-7.0 km per uur. Doe dit minimaal 1-1,5 uur en begin met 3x per week

Let op je houding:
  • Sta goed rechtop.
  • Denk aan een rechte rug, maak hem nooit hol.
  • Leun niet achterover vanuit je heupen, dit belast je rug te veel.
  • Kijk recht vooruit, niet naar beneden.
  • Ontspan je schouders, duw ze van je oren af en iets naar achter.
  • Trek je buik in, trek je navel naar binnen en iets omhoog.
  • Span je billen aan, zodat je heupen iets kantelen. Dit voorkomt het hol trekken van je rug.
  • Je armen geven de power aan het wandelen. Als het goed is, bewegen ze natuurlijk en vloeiend mee. Dus armen lekker doorzwaaien.
 

Wil jij professioneel en persoonlijk advies over eerdergenoemde onderwerpen, benader dan deze experts. Aan een consult kunnen kosten verbonden zijn, vraag meer informatie hierover op bij de betreffende instanties.

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!