Evenementen

Tijdens de Task Force Lunch van TMHP, laten modellen hun stem horen door te praten over verbeteringen die we in de mode-industrie zouden moeten aanbrengen. De aanbevelingen die hieruit volgen, worden vervolgens met het netwerk gecommuniceerd en ingezet om ook daadwerkelijk te werken aan verbetering.
Ook werken we samen met experts die de modellen tijdens The Task Force Lunch informeren over verschillende onderwerpen.
Deze editie waren Allon Kijl (ABC legal) en Nancy Poleon (Branded U) de gastsprekers en behandelden onderwerpen als ‘Rechten en plichten’ en ‘Personal Branding’.

Citaat Model
We zijn dankbaar voor deze kans en willen verantwoordelijkheid nemen als model. Daarom hebben we meer bedrijven nodig om met TMHP te werken. Ze moeten ook de belofte ondertekenen en verantwoordelijkheid nemen.

Donderdag 6 september 2018 is tijdens de jaarbijeenkomst het jaarrapport en de resultaten van de eerste Nationale Modellen Enquête gepresenteerd aan Staatssecretaris Paul Blokhuis van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Wij blikken terug op een druk, dynamisch en positief jaar waarin wij samen met de ondertekenaars concrete stappen hebben gemaakt naar gezondere modellen en gezondere werkomstandigheden in de modebranche.

Het platform en meldpunt van The Model’s Health Pledge: www.themodelshealthpledge.nl werd op 12 oktober 2017 gelanceerd met een sprankelende presentatie bij Ferilli’s at The College Hotel in aanwezigheid van belanghebbenden op het gebied van mode en gezondheid, waaronder modellenbureaus, modellen, media, experts en onze partners. Marianne van den Anker van Alles is Gezondheid presenteerde de avond en verwelkomde het Raad van Advies van The Model’s Health Pledge en nieuwe ondertekenaars van de pledge op het podium. Ons dank gaat uit naar No Office en Firma Netjes die samen werkten voor de realisatie van de merkidentiteit en het bouwen van het platform dat deze dag live is gegaan!

The Models Health Pledge is een online platform en meldpunt, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van modeprofessionals. Wij pleiten voor goede werkomstandigheden in de mode-industrie. Voor de industrie, door de industrie! 

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!