about

De modesector is een bloeiende en dynamische industrie, waar veel mensen in willen werken. Esthetiek speelt een belangrijke rol in deze branche, maar volgens The Model’s Health Pledge kan er zonder goede gezondheid geen schoonheid bestaan. Wij zijn een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals, dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie. Deze website fungeert tevens als een meldpunt voor zorgwekkende situaties. Samen werken we zo aan gezonde werkomstandigheden voor iedereen in onze branche!

Voor wie
Door het vertellen van persoonlijke verhalen van modeprofessionals op The Model’s Health Pledge inspireren we graag andere (toekomstige) vakmensen. Daarnaast bieden wij toegang tot experts op het gebied van sport, voeding, het modevak, persoonlijke ontwikkeling en business. Modellen, aspirant-modellen en hun families, maar ook andere modeprofessionals en geïnteresseerden, kunnen op deze website ook een melding maken van zorgwekkende situaties. Zo zorgen we samen voor een ethische én esthetische modebranche!

Missie
The Model’s Health Pledge streeft naar een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals. De gezondheid van modellen staat daarbij centraal. Zonder ethiek, geen esthetiek – dat is ons motto.

Totstandkoming
The Model’s Health Pledge is gestart naar aanleiding van Kamervragen door Hanke Bruins Slot (CDA). Het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport in de persoon van (voormalig) staatssecretaris Martin van Rijn heeft de kwestie vervolgens ondergebracht bij het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid’. Tijdens de Amsterdam Fashion Week in juli 2016 startte de ontwikkeling van het project. Dertig bedrijven ondertekenden de Pledge en dachten gedurende een jaar mee over hoe deze uitgevoerd dient te worden. Het resultaat van die gesprekken en het onderzoek is The Model’s Health Pledge, een online platform met meldpunt.

Projectteam
The Model’s Health Pledge wordt uitgevoerd door projectmanager Holly Syrett (GW Agency) in samenwerking met initiators Marvy Rieder (MarVie Foundation) en Michelle den Hollander (BDifferent). No Office is verantwoordelijk voor de huisstijl en Firma Netjes voor de webontwikkeling. The Model’s Health Pledge wordt op het gebied van PR geadviseerd door Carla de Barros Barbosa (Linden en Barbosa).

info_graphic_about_mob

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge: twaalf beloften over het verbeteren van de gezondheid van modellen en het streven naar de beste werkomstandigheden voor iedereen in de modebranche.

pijltjes_naar-beneden

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!