10 favoriete healthy model snacks

Gedurende de dag zou je het beste 2 a 3 tussendoortjes eten. Tussen je ontbijt en lunch, tussen je lunch en avondeten en eventueel nog een laatste snackje na je avondmaaltijd. Nu heb ik een aantal favoriete snacks, waarvan sommige snel en makkelijk zijn om te nemen, andere je het beste thuis kunt maken of sommige die eenmalig wat voorbereiding verschaffen voor de rest van de week. 

Regelmatig zie ik cliënten stoeien met wat ze nu het beste tussendoor kunnen eten. Vaak met het resultaat dat er voor kant-en-klaar repen en/of koeken gekozen wordt. Maar er zijn zo veel meer keuzes als tussendoortje, die vele malen gezonder, lekker en vullender zijn!

1. Choco-havermout muffins ;
Havermout geeft je energie en op deze manier is het een snel tussendoortje voordat je bijvoorbeeld gaat sporten. Je kunt er gerust een aantal bakken, om vervolgens een deel in te vriezen. In de koelkast blijven ze zo’n 5 tot 7 dagen goed.

2. Rijstwafels met notenpasta ;
Droge rijstwafels vullen bij mij totaal niet en dus smeer ik er liever een dun laagje notenpasta op. Zo krijg ik ook gelijk mijn goede vetten binnen.

3. Snoepgroenten (met hummus) ;
In groenten zitten erg weinig calorieën terwijl het juist vol vitamine en mineralen zit. Je kunt hier dus eindeloos van door blijven eten. Voor de afwisseling eet ik er graag was hummus bij.

4. Guilty free bonbons ;
Een bonbon, maar dan gezond. Kortom, het beste uit twee werelden!5. Eiermuffins met spinazie en hüttenkäse ;
Maak zondag’s gelijk een paar extra eiermuffins voor door de weeks als eiwitrijke snack. Door de quinoa in de muffins geven ze ook gelijk een verzadigd gevoel.

6. Partjes appel met een beetje biologische pindakaas ;
Geen tijd om zelf je pindakaas of notenpasta te maken? Kies dan voor een biologische variant, zonder allerlei toevoegingen.

7. Handje rauwe noten ;
Één handje per dag past in een gezond voedingspatroon.

8. Bakje vers fruit met 1el pitten/zaden mix ;
Door fruit te combineren met gezonde vetten, zorg je ervoor dat je bloedsuiker spiegel stabiel blijft.

9. Frozen yoghurt ;
Een gezonde variant op schepijs, voor als het warm is! En je kunt in dit recept allerlei verschillende soort bevroren fruit gebruiken, net wat jij lekker vind.

10. Schaaltje hüttenkäse met een beetje honing, kaneel en een handje cranberries ;
Zo krijg je je dagelijkse portie eiwitten wel binnen. Vaak eten we het hartig, maar in deze zoete variant is het ook heerlijk.

Succes met deze tips! Liefs, Michelle – Michelle’s Good Food

Originele post: http://www.michellesgoodfood.com/mijn-10-favoriete-healthy-snacks/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!