TMPH introduceert Allon Kijl

Allon Kijl is media- en entertainment advocaat bij ABC Legal en staat topmodellen, bureaus en modebedrijven bij. Deze industrieën kennen nog maar weinig geheimen voor hem. Hij komt in zijn praktijk regelmatig gevallen van ongelijke verhoudingen tegen tussen bureaus en modellen. Dat begint meestal bij het allereerste contract tussen deze twee partijen. Een solide juridische basis is belangrijk voor goede werkafspraken en is daarmee een belangrijk onderdeel van TMHP. Om die reden hebben wij Allon gevraagd expert te worden binnen dit platform. Ter kennismaking heeft Michelle, Allon een aantal vragen gesteld onder het genot van een verkoelend drankje in 30 graden op het dakterras van Hotel W Amsterdam.

Hoe ben je in contact gekomen met The Model’s Health Pledge?
“Via Marvy en haar Marvie Foundation ben ik met TMHP in contact gekomen. Ik heb Marvy altijd geprezen om haar liefde voor de industrie en haar kracht om mensen die in de industrie werkzaam zijn te beschermen. Deze liefde deel ik zelf namelijk ook. ABC Legal is een kantoor dat begaan is met het lot van modellen in een industrie die wij onwijs leuk vinden. ”

Wat is jouw betrokkenheid bij The Model’s Health Pledge?
“Naast dat mijn collega Babette Aalberts in de Raad van Advies zit, ben ik zelf expert binnen TMHP. Kort omschreven, ben ik de vraagbaak voor juridische uitdagingen en geschillen die modellen kennen. Van het opstellen en beoordelen van een contract (alle soorten contracten) tot het gebruik van portretrecht.”

Waar liggen naar jouw idee de uitdagingen in de modellenindustrie omtrent jouw vakgebied?
“De uitdaging ligt er voornamelijk om mee te gaan met de tijd. De realiteitszin dat de industrie kleiner is geworden en langzaamaan verandert. Verwachtingsmanagement is hierin heel belangrijk en ik ben van mening dat TMHP hier zeker een rol in kan spelen, om de juiste voorlichting te geven aan modellen.”

Wat hoop je dat The Models Health Pledge nog gaat bereiken?
Een nog groter platform waar alle bureaus en opdrachtgevers zich aan gaan verbinden.”

Wat is jouw ultieme tip voor modellen op jouw vakgebied?
“Onderteken geen contracten of opdrachten ongezien of zonder dat je volledig begrijpt wat er staat. Pas dan is het een bewuste keuze.”

Met juridische vragen kunnen jullie vanaf nu ook bij Allon terecht.
Meer informatie over Allon en ABC Legal vind je op de website van ABC Legal (www.abc-legal.com) en volg ze ook vooral via Instagram: @abc_legal!

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!