facebook

- BLOG TIME -

Er zijn afgelopen tijd diverse meldingen bij het TMHP meldpunt binnen gekomen over het onderwerp ‘Backstage Hygiëne’. Waarbij de focus ligt op hygiëne en het gebruik van make-up.

Het komt nogal eens voor dat modellen een ontstoken oog krijgen, een koortslip oplopen of uitslag krijgen doordat materiaal van visagisten niet goed is schoon gemaakt en/of door veelvuldig gebruik van dezelfde producten zonder deze tijdig te vervangen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het model; permanente beschadiging van de huid/ogen/lippen etc. en daaruit voortvloeiend; inkomstenderving.

Om dit belangrijke onderwerp bespreekbaar te kunnen maken hebben wij toestemming gekregen van degenen die hierover melding hebben gemaakt.

Wij hebben tijdens de netwerkbijeenkomst zowel experts als ondertekenaars van de TMHP hierover ingelicht en ze gevraagd dit onderwerp op te nemen in hun ‘Guidelines’ die modellen mee naar huis krijgen wanneer ze zich inschrijven bij een modellenagentschap.

Tevens hebben wij Pascale Tesser, director van B Academy Make-up & Colourfool Agency (ook wel “mama make-up” genoemd) gevraagd hier een blog over te schrijven;

Lees hier de volledige blog;
themodelshealthpledge.nl/hygiene-op-de-set/

AFW @spijkersspijkers
Photo: @teampeterstigter
Model @shonaleegal
Chef de cabine makeup @pascaletesser @colourfoolagency @bacademymakeup

#themodelshealthpledge #pledge #samenstaanwesterker #beautycomesbothways #modelshealth #fashion #afw
... See MoreSee Less

- BLOG TIME -Er zijn afgelopen tijd diverse meldingen bij het TMHP meldpunt binnen gekomen over het onderwerp ‘Backstage Hygiëne’. Waarbij de focus ligt op hygiëne en het gebruik van make-up.Het komt nogal eens voor dat modellen een ontstoken oog krijgen, een koortslip oplopen of uitslag krijgen doordat materiaal van visagisten niet goed is schoon gemaakt en/of door veelvuldig gebruik van dezelfde producten zonder deze tijdig te vervangen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het model; permanente beschadiging van de huid/ogen/lippen etc. en daaruit voortvloeiend; inkomstenderving.Om dit belangrijke onderwerp bespreekbaar te kunnen maken hebben wij toestemming gekregen van degenen die hierover melding hebben gemaakt.Wij hebben tijdens de netwerkbijeenkomst zowel experts als ondertekenaars van de TMHP hierover ingelicht en ze gevraagd dit onderwerp op te nemen in hun ‘Guidelines’ die modellen mee naar huis krijgen wanneer ze zich inschrijven bij een modellenagentschap.Tevens hebben wij Pascale Tesser, director van B Academy Make-up & Colourfool Agency (ook wel “mama make-up” genoemd) gevraagd hier een blog over te schrijven;Lees hier de volledige blog;
https://themodelshealthpledge.nl/hygiene-op-de-set/AFW @spijkersspijkers
Photo: @teampeterstigter
Model @shonaleegal
Chef de cabine makeup @pascaletesser @colourfoolagency @bacademymakeup#themodelshealthpledge #pledge #samenstaanwesterker #beautycomesbothways #modelshealth #fashion #afwImage attachment

- Meet our new ambassador; Sofie van Oosterwaal -

Model Sofie van Oosterwaal heeft op veertienjarige leeftijd de Elite model look gewonnen (2004) en reist sindsdien de hele wereld rond als model. Zo stond zij twee keer op de cover van de Italiaanse Glamour en mocht zij al na haar eerste NY fashion week, voor een campagne naar Japan. Dit is ook de reden waarom zij al 14 jaar zo van haar werk geniet, ‘de reizen en de mooie plekken waar ik heb gewoond, maken dit werk zo leuk’.

- Wat hoop jij als nieuw ambassadrice van te bereiken binnen The Model's Health Pledge?
* Ik hoop meer bewustzijn te kunnen creëren
rondom de mentale gezondheid van modellen. Wanneer je begint als model weet je eigenlijk niet zo goed wat je precies te wachten staat. Het is aan de ene kant een wereld vol glamour en mogelijkheden. Aan de andere kant is het ook een keiharde wereld met afwijzing
en eisen waaraan je moet voldoen. Hoe ga je daar dan mee om? Wat doet dat met je hoofd? Hoe kijk je naar jezelf? Daar hoop ik meer inzicht in te kunnen geven, voor zowel het model zelf, als voor het modellenbureau en de familie van een model.

- Waarom is TMHP naar jouw idee zo belangrijk voor de Nederlandse modellen?
* Modellen krijgen nu een stem. Je wilt als model graag een goede band behouden met je agency en met de klant, waardoor je soms in kwetsbare situaties komt en niet direct durft te reageren wanneer iets niet naar wens gaat. Moeilijkheden binnen de modellenwereld waar iedereen mee te maken heeft, kregen tot nu toe geen gehoor, omdat je als individueel weinig invloed op de industrie uit kunt oefenen. TMHP neemt nu het voortouw en spreekt voor de modellen. Het is een platform waar je je als model zijnde veilig bij voelt en je verhaal kwijt kunt.

- Welke tip zou jij andere modellen graag mee willen geven?
* Je mag voor jezelf opkomen en je grenzen aangeven. Wees ook vooral je zelf! Daarnaast is het belangrijk dat je iedere klus en ieder reisje als een cadeautje ziet. Geniet van die (soms kleine) momenten!

Inmiddels focust Sofie zich ook op de mentale weerbaarheid van modellen en verschijnt er van haar binnenkort dus een blog op de TMHP website!
... See MoreSee Less

- Meet our new ambassador; Sofie van Oosterwaal -Model Sofie van Oosterwaal heeft op veertienjarige leeftijd de Elite model look gewonnen (2004) en reist sindsdien de hele wereld rond als model. Zo stond zij twee keer op de cover van de Italiaanse Glamour en mocht zij al na haar eerste NY fashion week, voor een campagne naar Japan. Dit is ook de reden waarom zij al 14 jaar zo van haar werk geniet, ‘de reizen en de mooie plekken waar ik heb gewoond, maken dit werk zo leuk’.- Wat hoop jij als nieuw ambassadrice van te bereiken binnen The Models Health Pledge?
* Ik hoop meer bewustzijn te kunnen creëren
rondom de mentale gezondheid van modellen. Wanneer je begint als model weet je eigenlijk niet zo goed wat je precies te wachten staat. Het is aan de ene kant een wereld vol glamour en mogelijkheden. Aan de andere kant is het ook een keiharde wereld met afwijzing
en eisen waaraan je moet voldoen. Hoe ga je daar dan mee om? Wat doet dat met je hoofd? Hoe kijk je naar jezelf? Daar hoop ik meer inzicht in te kunnen geven, voor zowel het model zelf, als voor het modellenbureau en de familie van een model.- Waarom is TMHP naar jouw idee zo belangrijk voor de Nederlandse modellen?
* Modellen krijgen nu een stem. Je wilt als model graag een goede band behouden met je agency en met de klant, waardoor je soms in kwetsbare situaties komt en niet direct durft te reageren wanneer iets niet naar wens gaat. Moeilijkheden binnen de modellenwereld waar iedereen mee te maken heeft, kregen tot nu toe geen gehoor, omdat je als individueel weinig invloed op de industrie uit kunt oefenen. TMHP neemt nu het voortouw en spreekt voor de modellen. Het is een platform waar je je als model zijnde veilig bij voelt en je verhaal kwijt kunt.- Welke tip zou jij andere modellen graag mee willen geven?
* Je mag voor jezelf opkomen en je grenzen aangeven. Wees ook vooral je zelf! Daarnaast is het belangrijk dat je iedere klus en ieder reisje als een cadeautje ziet. Geniet van die (soms kleine) momenten!Inmiddels focust Sofie zich ook op de mentale weerbaarheid van modellen en verschijnt er van haar binnenkort dus een blog op de TMHP website!

- Interview met Danie Bles -

Amsterdam Fashion Week was één van de eerste ondertekenaars van de The Model’s Health Pledge, nu met Danie aan het roer waren wij ook erg nieuwsgierig naar haar kijk op dit platform. Danie :
“Respect voor elkaar maar ook voor jezelf.”
Nieuwsgierig naar het volledige interview? Zie link in bio.

#themodelshealthpledge #fashionswordofhonour #beautycomesbothways #togetherwearestronger #amsterdamfashionweek #daniebles
... See MoreSee Less

- Interview met Danie Bles -Amsterdam Fashion Week was één van de eerste ondertekenaars van de The Model’s Health Pledge, nu met Danie aan het roer waren wij ook erg nieuwsgierig naar haar kijk op dit platform. Danie :
“Respect voor elkaar maar ook voor jezelf.”
Nieuwsgierig naar het volledige interview? Zie link in bio.#themodelshealthpledge #fashionswordofhonour #beautycomesbothways #togetherwearestronger #amsterdamfashionweek #danieblesImage attachment

 

Comment on Facebook

Mooie Bull Sisters jurk Marvy Rieder 👍🏻

Load more