Zo kun je je het beste insmeren als je make-up op hebt.

Geen enkele zonnebrandcrème geeft een dag lang bescherming. Je moet je dus regelmatig insmeren. Maar hoe doe je dat dan met je make-up? 

Eerst moisturizer, dan zonnebrandcrème
Voor een goede bescherming kun je het beste eerst je moisturizer smeren, en dan pas je zonnebrandcrème. Zo kunnen de stoffen uit je moisturizer goed hun werk doen.  Kies wel  voor een dagcrème op waterbasis (dat kun je zelf checken: op de ingrediëntenlijst staat als eerste aqua). Een heel erg vette dagcrème zou ervoor kunnen zorgen dat je zonnebrandproduct niet goed intrekt. Laat zonnebrandcrème een kwartiertje inwerken voordat je je make-up aanbrengt.

Foundation (met of zonder SPF?)
Kies je voor make-up met een SPF, realiseer je dan dat als de SPF lager is dan in je zonnebrandcrème, de uiteindelijke bescherming van het mengsel flink omlaag zal gaan. De concentratie zonfilters in de mix komt namelijk lager uit dan in je zonnebrandcrème. Daar komt bij dat de werkzaamheid van de filters wordt beïnvloed door te mengen.

Bijsmeren over je make-up?
Om de SPF te bereiken die op de verpakking van een zonnebrandproduct vermeld staat, moet je de crème elke twee uur opnieuw aanbrengen. De werkzaamheid van de filters neemt namelijk af na het aanbrengen. Hoe snel dat gebeurt, hangt af van je huid, van wat je aan het doen bent (sporten of werken), van de zonfilters en van de kracht van de zon.
Maar als je nu in de ochtend keurig ingesmeerd en opgemaakt naar je werk gaat, en in de lunchpauze even lekker het zonnetje in wilt? Dan zou je dus eigenlijk moeten bijsmeren of alles opnieuw aanbrengen? Ja, maar dat doet natuurlijk niemand…

Blijf reëel, blijf genieten
Blijf reëel en blijf  genieten. Een wandelingetje tussen de middag buiten is iets anders dan languit gaan in de volle zon langs het zwembad. Investeer gewoon in een goede zonnebrandcrème voor je gezicht met moderne filters zoals tinosorb. Deze trekt goed in de huid en de bescherming loopt minder snel terug.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Originele tekst: http://themodelhouse.tv/beauty-nl/zo-kun-je-je-het-beste-insmeren-als-je-make-up-op-hebt/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!