Wat moet je doen om vavavoom haar te krijgen; by Amayzine

In de categorie ‘twee vliegen in één klap’: eten waar je haar mooi van wordt. Want we houden van eten en zonder ‘gedaan’ haar blijven we liever binnen. Steffi van FavorFlav.com vertelt je waar je het hele vitaminealfabet en een berg ijzer uithaalt. Beyoncé, eat your heart out (en je haar mooi).

Wie droomt van een weelderige haardos à la Brigitte Bardot, Katja Schuurman of Hans Klok, kan zijn geld uitgeven aan dure shampoos, serums en andere toestanden. Maar wist je dat je je haar ook mooi kan eten?

Net als ieder ander deel van je lichaam heeft je haar voldoende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Last van een vlassig hoopje stro op je hoofd? Dat kan komen door je leeftijd, genen, hormonen en stress, maar vooral ook door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Nu is afwisseling wat eten betreft sowieso key, maar als je zorgt voor wat extra vitamine A, B, C, E, Omega-3, ijzer, zink en selenium, geef je je haar net even een extra boost.

Hoe je daaraan komt? Nou, zo.

Avocado
De groene vruchten zitten vol met vitamine B en E, potassium, Omega-9 en onverzadigde vetten die kunnen helpen bij haargroei.

Aardbeien
Aardbeien hebben een hoog vitamine C-gehalte, wat helpt bij het aanmaken van collageen, wat weer belangrijk is voor je haarstructuur. Oftewel: elastisch en sterk haar.

Eieren
Eieren zitten vol proteïnen, wat net als collageen belangrijk is voor je haarstructuur. Bovendien bevatten eieren ook vitamine A, D en zink. Allemaal dingen die goed zijn voor je haar, want vitamine A hydrateert, D helpt droog en broos haar te voorkomen en zink helpt bij de groei en herstel van je haarweefsel.

Vijgen
Een gebrek aan ijzer is een belangrijke oorzaak van haaruitval. Dat moeten we niet hebben. En wat is nou een goede ijzerbron? Juist ja: vijgen. Bovendien barst het ook nog van vitamine A en E. Het nut van vitamine A wisten we al, en vitamine E verbetert de bloedcirculatie en helpt haarfollikels te versterken.

Lijnzaad
Noten en zaden zijn rijk aan Omega-3; top voor dik en gevoed haar. Lijnzaad staat bovendien ook nog bol van de vitamine B, magnesium, fosfor en selenium. Dat laatste zorgt – net als ijzer – voor de groei en herstel van haarweefsel.

Kelp
Dit type zeewier is een uitstekende bron van ijzer, zink, vitamines B2 en B5, folaat en magnesium. Allemaal stoffen die helpen bij haargroei.

Donkere bladgroenten
Groene bladgroenten zoals spinazie zijn topbronnen van ijzer; hoe donkerder de greens, hoe hoger het ijzergehalte. Bladgroenten bevatten ook vitamine A, C en K, B-vitamines, kalium en foliumzuur. Die laatste helpt bij de een betere bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Mango
Mango’s bevatten silica, wat helpt de haarlokken te versterken. Mango’s zijn goede bronnen van vitamine A, B6 en C.

Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn rijk aan zink, wat kan helpen hoofdhuiddroogte te voorkomen. Ze bevatten ook ijzer, fosfor, magnesium, mangaan, koper en eiwitten: stoffen die stuk voor stuk de haargroei bevorderen.

Sojabonen
Bonen bevatten over het algemeen een hoog ijzergehalte. Daarnaast zouden sojabonen de vorming van het hormoon dihydrotestosteron (DHT) temmen. Een disbalans van DHT zou bijdragen aan haaruitval. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten sojabonen ook nog eens vol met Omega-3, vitamine B2 en magnesium.

Hoppa! Kom maar door met die ventilator en laat die haren maar wapperen. Hans en Beyoncé, eat your heart out. Tekst: FavorFlav.com

Originele post: https://amayzine.com/nl/2018/wat-je-moet-eten-om-vavavoom-haar-te-krijgen/ 

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!