Voorbereid naar een casting

Als model heb je te maken met castings. Tijdens een casting presenteer jij jezelf aan een opdrachtgever, die vervolgens bepaalt of je geboekt bent of niet. Het is daarom uiterst belangrijk dat je voorbereid naar een casting toe gaat. Je krijgt immers maar één kans om een goede indruk achter te laten! In dit artikel geven wij jou handige tips hoe jij tip en top naar een casting kan gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je alles de dag van tevoren klaar hebt liggen, zodat je op tijd weg kan en natuurlijk niks vergeet.

Het is belangrijk dat jouw beste kanten naar voren komen; je figuur, je huid, je lengte en je persoonlijkheid. Zorg dus dat je een outfit draagt waar jij je comfortabel in voelt. Er is namelijk niets belangrijker dan het uitstralen van zelfvertrouwen! Maar wel kleding waar je lichaam goed op uitkomt, bijv: skinny jeans, legging of een jurkje. Draag donkere effen kleuren, geen prints, patronen etc.

Zorg dat je geen grote sieraden draagt of een pet op hebt. Kleine knopjes in je oren is niet erg, maar grote ronde oorbellen en lange kettingen zorgen alleen maar voor afleiding. Houd je make-up natuurlijk. Een klein beetje mascara is al genoeg.

Zorg dat als je langs gaat op een casting, dat je hakken bij je hebt. Als je vaker op hakken loopt en je zelfverzekerd kan lopen op hoge hakken, neem dan deze mee. Stel dat je niet veel ervaring hebt op hakken en je nog onzeker bent met lopen. Neem dan niet al te hogen hakken mee, daar heb je jezelf alleen mee. Jongens kunnen het beste nette en simpele schoenen dragen, geen afgetrapte sneakers.

Je laat een goed indruk achter als je kan laten zien dat je al goed kan lopen op je hakken. Oefen dit, daarom al een paar keer thuis. Film jezelf en kijk het terug. Op deze manier kun je jouw loopje goed aanpassen.

Originele post:  www.fourteenmodelacademy.com

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!