TMHP campagne: in gesprek met Glyne van Dongen

De nieuwe campagne van The Model’s Health Pledge draait meer dan ooit om de kracht van uniciteit en de mogelijkheid om jezelf te mogen zijn. De modellen zijn dan ook zorgvuldig geselecteerd. We spreken met Glyne (GlyneMae) van Dongen.

“Ik was 12 jaar oud toen ik werd gescout door mijn agent Ismael Santana Vasquez. Inmiddels ben ik 17 jaar en zit ik in het 6e jaar van het VWO. Voor een groot deel ben ik van nature zoals ik nu ben, maar toch moest ik ook een deel veranderen. Ik moest namelijk wel wat gezonder gaan eten en sporten. Ik krijg heel veel steun van mijn ouders, maar ook van mijn agent. Hij zorgt er altijd voor dat het goed geregeld is. Ook krijg ik altijd wel tips die erg helpvol zijn. Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik met verschillende mensen kan werken en zo ook een goed beeld krijg van mensen. Dat is enorm leerzaam.

Het hele concept van The Model’s Health Pledge spreekt me erg aan. Doordat je op het platform je eigen ervaringen (anoniem) kunt delen, kunnen we beter vorm geven aan bepaalde situaties en kunnen we samen naar oplossingen zoeken.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te laten zien dat verscheidenheid hard nodig is.
Over mij valt niet te echt zeggen of ik Chinees, Indonesisch Filipijns of iets anders ben. Ik was altijd al voor de ontwikkelingen en vind het belangrijk om een stem te hebben. Zo vind ik het bijvoorbeeld  jammer dat er nog steeds niet veel verandering is in de lengte eisen van de modellen. Zelf ben ik ook niet de langste en ik zou het leuk vinden om een keer een show te lopen. Gelukkig zie je wel al aardig wat positieve veranderingen in de industrie, zoals women empowerment, diversiteit en inclusiviteit.

Gelukkig ben ik zelf nog nooit in een situatie terecht gekomen waar ik nee tegen wilde zeggen. Het enige waar ik moeite mee heb is om voor de camera te praten, maar dat gaat langzaam beter

Er zijn natuurlijk altijd mensen die een andere mening of een ander beeld bij iets hebben, maar op dit moment denk ik juist dat er word toegewerkt naar een industrie die voor iedereen prettig is. Ik probeer er altijd het positieve van in te zien en wil gewoon doorgaan en niet opgeven. Alles is een leermoment, en niet iedereen kan je leuk vinden.

Mijn advies is dan ook om altijd jezelf te blijven en niet voor een ander te veranderen. Laten we ieder mens accepteren zoals die is.

Inderview door: Merel Zoet

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!