Support your skin! – door hannah huidcoach

Support krijgen als model is belangrijk. Support van je familie, vrienden en van je agency. Maar heb je wel eens aan support voor je uiterlijk gedacht? En dan met name je huid?
Als model onderhoud je je lichaam met genoeg en gezonde voeding, je conditie en bodyshape met sport, maar wat doe je eigenlijk voor je huid? 

De meeste modellen dragen in het dagelijks leven weinig make-up, tot het moment dat ze worden geboekt en daadwerkelijk voor de camera staan. Na afloop van de desbetreffende job, komen er vaak make-up reinigingsdoekjes tevoorschijn om gauw even het werk van de make-up artist er af te halen en dat is het dan wel, op weg naar huis! Maar een goede reiniging van de huid is ontzettend belangrijk en tevens de eerste stap naar huidverbetering. Een reiniging hoeft niet ingewikkeld te zijn en het beste zou je de huid na een job kunnen reinigen met een hydrofiel reinigingsproduct. “Hydrofiel, wat is dat?” Hoor ik je denken. Dit betekent dat het product met water vermengbaar is. Heel handig, want hier hoeven dus geen watjes aan te pas te komen (milieubewust!) maar zorgt er ook voor dat je huid niet wordt uitgedroogd zoals bij gebruik van schuimende reinigingsproducten. Ook wordt je huid zo echt intensief en diep gereinigd, in tegenstelling tot het gebruik van een make-up removal doekje. Zorg er dus voor dat je in je tas naar je boeking, altijd een goede reiniging stopt.

Als we de deur uitgaan, moeten we niet alleen denken aan een goede reiniging, wat je inmiddels ook altijd bij je draagt is een mondkapje… Bij het reizen moet je deze op, bij aankomst op de shoot locatie en in sommige landen zelfs op straat! Met zo’n nieuwe ontwikkeling, is er helaas ook een nieuw huidprobleem ontstaan en deze heeft een toepasselijke naam gekregen: maskne.

huidcoach: Amber 

Door het dragen van mondkapjes krijgt onze huid het namelijk zwaar te verduren. Door het in- en uitademen en schuren wordt de huid niet alleen vuil, maar ook week en geïrriteerd. Een perfecte plek voor bacteriën dus, met als resultaat onzuiverheden, irritatie en acne door het mondmasker. Als model, waar je huid is als een canvas voor een schilder, wil je dit natuurlijk absoluut voorkomen of tegengaan! Om je huid optimaal te supporten is het aan te raden eens een hannah huidcoach te bezoeken, deze zal je voorzien van een huidmeting en aan de hand daarvan precies kunnen vertellen wat je huid nodig heeft.
Inmiddels heeft hannah ook een serum ontwikkeld, het BeYOUty serum, helemaal vegan en geschikt voor iedere huidtint en huid die last heeft van maskne. Zo hoef je je als model in ieder geval niet meer druk te maken om huidproblemen en heb je naast de support van je familie en je agency nu ook de support van jouw eigen huidcoach!

Zou jij een huidcoach willen bezoeken? Vind dan een huidcoach bij jou in de buurt via onze salon locator.

fotograaf: William Rutten 

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!