Nooit meer in de rui

De temperatuur daalt en de blaadjes dwarrelen van de bomen. Maar niet alleen die blaadjes dwarrelen naar beneden. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn kussen ligt ’s ochtends alweer vol met haren, en een lichte trui dragen is momenteel ook niet het beste idee.

In de herfst verliezen sommige mensen meer haar dan anders. Klinkt gek, maar toch is het een verklaarbaar iets. Weet je nog dat ik je vertelde waarom je zo nodig aan de melatonine moet? Dit hormoon is niet alleen verantwoordelijk voor je slaap, maar dus ook voor je haargroeicyclus. Het wordt actiever bij veel zonlicht. In de lente en zomer groeit je haar dus sneller en is het steviger dan in het najaar. In de herfst worden de dagen korter en krijgen we minder zonlicht op onze bol, met als gevolg een tekort aan melatonine. Je haar wordt dan breekbaar, groeit minder snel en valt dus eerder uit. Tijd dus om die haardos een boost te geven.  En wel hiermee.

1. Eieren
We weten intussen dat het tikken van een eitje in de ochtend die snack attack rond de klok van elf tegengaat. Maar datzelfde eitje is ook nog eens heel goed voor een gezonde haardos. Het is een bron van biotine en vitamine B, die zorgen voor gezonde lokken. Geen fan? Dan zijn ongebrande noten, vette vis en avocado goede alternatieven. Voeg eieren toe aan je voeding. Het maakt niet uit of ze gebakken, gekookt of geroerd zijn, eieren zijn een verbazingwekkende simpele bron van biotine en vitamine B. Biotine (B8) is niet alleen makkelijk te verkrijgen via eieren, maar ook via pinda’s, amandelen, zalm en avocado’s.

2. Vlees
Zelf ben ik geen grote vleeseter en een stukje van het varken zul je bij mij al helemaal nooit op mijn bord terugvinden. Toch is een varkenshaasje op z’n tijd geen slecht idee. Dit vlees bevat namelijk alle vitamine B die je nodig hebt en helpen zuurstof naar de schedel te vervoeren met behulp van rode bloedcellen.

3. Spinazie
Foliumzuur en ijzer in groene bladgroenten geven ons niet alleen een boost tijdens ons maandelijkse feest, ze zorgen er ook voor dat onze haarwortels aansterken waardoor je haar gemakkelijker en sneller groeit.

4. Linzen
Vervang je stukje vlees eens wat vaker door een lepel linzen of bonen. Ze bevatten veel vezels en ijzer, wat weer zorgt voor glanzende en sterke lokken. Door er vitamine C aan toe te voegen wordt het ijzer beter geabsorbeerd.

5. Spice it up
Een extra rood pepertje door je pastasaus of rijstgerecht doet je haar veel goed. Ze bevatten namelijk veel vitamine C, ijzer en collageen. Met deze perfecte cocktail wordt zuurstof hierdoor goed vervoerd naar je haarwortels.

6. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen en vitamine A, dus ze zijn niet alleen goed voor een gezonde haardos, maar ook voor de rest van het lichaam.

7. Oesters
You love it or you hate it, maar het glibberige goedje zit bommetjevol zink en dus helpt het weefsel te herstellen. Zink zorgt ervoor dat de talgklieren rond de haarfollikels goed blijven werken en dit zorgt weer voor gezond en glanzend haar vol veerkracht.

8. Noten en zaden
Ongebrande noten en zaden zorgen voor zink in het lichaam. Door regelmatig een handjevol te nemen (niet overdrijven uiteraard) houd je ook roos buiten de deur. Overdrijf dus niet, want te veel zink (bijvoorbeeld via een supplement) kan weer de koperopname in je lichaam beperken.

Originele post: http://amayzine.com/nl/2017/nooit-meer-in-de-rui/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!