Meet our ambassador ;
Sofie Oosterwaal

Model Sofie Oosterwaal heeft op veertienjarige leeftijd de Elite model look gewonnen (2004) en reist sindsdien de hele wereld rond als model. Zo stond zij twee keer op de cover van de Italiaanse Glamour en mocht zij al na haar eerste NY fashion week, voor een campagne naar Japan. Dit is ook de reden waarom zij al 14 jaar zo van haar werk geniet, ‘de reizen en de mooie plekken waar ik heb gewoond, maken dit werk zo leuk’.

Wat hoop jij als nieuw ambassadrice van te bereiken binnen The Model’s Health Pledge?
Ik hoop meer bewustzijn te kunnen creëren
rondom de mentale gezondheid van modellen. Wanneer je begint als model weet je eigenlijk niet zo goed wat je precies te wachten staat. Het is aan de ene kant een wereld vol glamour en mogelijkheden. Aan de andere kant is het ook een keiharde wereld met afwijzing
en eisen waaraan je moet voldoen. Hoe ga je daar dan mee om? Wat doet dat met je hoofd? Hoe kijk je naar jezelf? Daar hoop ik meer inzicht in te kunnen geven, voor zowel het model zelf, als voor het modellenbureau en de familie van een model.

Waarom is TMHP naar jouw idee zo belangrijk voor de Nederlandse modellen?
Modellen krijgen nu een stem. Je wilt als model graag een goede band behouden met je agency en met de klant, waardoor je soms in kwetsbare situaties komt en niet direct durft te reageren wanneer iets niet naar wens gaat. Moeilijkheden binnen de modellenwereld waar iedereen mee te maken heeft, kregen tot nu toe geen gehoor, omdat je als individueel weinig invloed op de industrie uit kunt oefenen. TMHP neemt nu het voortouw en spreekt voor de modellen. Het is een platform waar je je als model zijnde veilig bij voelt en je verhaal kwijt kunt.

Welke tip zou jij andere modellen graag mee willen geven?
Je mag voor jezelf opkomen en je grenzen aangeven. Wees ook vooral je zelf! Daarnaast is het belangrijk dat je iedere klus en ieder reisje als een cadeautje ziet. Geniet van die (soms kleine) momenten!

Inmiddels focust Sofie zich ook op de mentale weerbaarheid van modellen en verschijnt er van haar binnenkort dus een blog op de TMHP website!

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!