Meet our ambassador ;
Amanda Westenberg

Het is tijd voor verandering. Modellen laten hun stem horen en daar is Amanda Westenberg er één van. Amanda werkt al geruime tijd als model bij ULLA Models en door de ervaringen die ze heeft opgedaan te delen, geeft ze (toekomstige) modellen advies hoe om te gaan met de fysieke en mentale eisen die worden gesteld. Reden genoeg dus om Amanda als kersverse ambassadrice van TMHP aan jullie voor te stellen en haar meteen een aantal vragen te stellen;

Wat hoop jij als nieuw ambassadrice van te bereiken binnen The Model’s Health Pledge?
Ik hoop modellen hun stem weer terug te kunnen geven. Door de jaren heen heb ik als model behoorlijk wat te verduren gehad wat enorm doorwerkte in mijn privéleven. Modellenwerk is meer dan alleen een baan, het is een levensstijl die je moet aannemen; het is een 24/7 job. Dit betekent onder andere dat er (vaak) opofferingen gemaakt moeten worden in het privéleven van een model. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen binnen de industrie dit weet en hier respectvol mee omgaat.

Verder wil ik de band tussen model en hun modellenbureau versterken. Als de band tussen model en modellenbureau sterk is, hebben modellen naar mijn idee meer de ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen en daardoor gelukkiger te zijn.
Tot slot hoop ik dat de “labels” die aan modellen hun figuren hangen, zoals “square, curvy en plus size” zullen verdwijnen. Met als uitkomst dat modellen bekend zullen staan om hun eigen persoonlijke krachten en uiterlijke verschijning. In mijn ogen is iedereen in zijn of haar eigen natuurlijke vorm het allermooist en gelukkigst. Ik denk dat modellen op die manier (weer) rolmodellen moeten zijn voor de rest van de wereld.

Waarom is TMHP naar jouw idee zo belangrijk voor de Nederlandse modellen?

Tegenwoordig is de modellen industrie enorm groot en wordt er ontzettend gestunt met de prijzen voor een productie. Hierdoor zijn de benodigdheden om het modellen welzijn te behouden op set soms weinig tot niet aanwezig. Dit vind ik niet acceptabel, want modellen zijn mensen en geen voorwerpen. Hierbij is het dus belangrijk dat modellen goede arbeidsvoorwaarden hebben zodat (jonge) dames en heren zichzelf niet verliezen in deze wereld én het allerbeste uit hun carrière kunnen halen. Want laten we eerlijk zijn, modellenwerk is en blijft een super interessante, uitdagende en mooie baan!

Als groep “experts” in het vak kennen wij alle leuke kanten van de industrie, maar ook de minder fijne. Laten wij samen ervoor zorgen dat de minder leuke ervaringen niet voor niks zijn geweest, maar als les voor een meer glansrijke toekomst: om het modellenwerk nog gaver en leuker te maken!

Welke tip zou jij andere modellen graag mee willen geven?
Wees eerlijk tegen jezelf in het stellen van doelen en blijf bij jezelf. Als iets niet goed voelt, moet je het niet doen. Overleg goed met jouw boekers en zorg dat jij je vertrouwd en comfortabel bij hen voelt. En jij staat er niet alleen voor! Wij van het TMHP team zijn er om jou als model te ondersteunen waar nodig, maak hier gebruik van waar nodig.

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!