Isadee Jansen is de winnares van Curvy Supermodel 2018

Isadee Jansen is de winnares van het eerste seizoen van Curvy Supermodel! Ze wint hierbij van Stefanie van der Meijden, Joann vander Herik (het nichtje van Gigi en Bella Hadid) en Anjali Mohan. In de finale aflevering zagen we hoe de vier finalisten de catwalk betraden en hun laatste fotoshoot deden. 

Diversiteit
Anna Nooshin, Nigel Barker, Jean-Paul Paula en Danielle vanGrondelle waren de juryleden van Curvy Supermodel. Doel van het programma was om aandacht te vragen voor modellen die niet een standaard size zero zijn. Recent onderzoek van The Fashion Spot laat zien dat plussize modellen nog steeds ondergerepresenteerd zijn op de catwalk; slechts 1,13 procent van de modellen is ‘plussize.’  Vogue sprak eerder met jurylid Danielle van Grondelle. ‘Het zou al tof zijn als er één of twee modellen mee kunnen lopen met een vollere maat, eventueel in sample sizes die oversized vallen. Maar uiteraard het liefst in goed passende samples. Natuurlijk is het niet zo dat er geen dunne modellen meer mee mogen lopen, want we hebben allemaal verschillende soorten lichamen. Voor mij is 42 een gezonde maat, voor andere meiden is dat 32 of 38. Ik vind juist dat je van alles iets moet laten zien. Wie heeft bepaald dat je met een tussenmaat als 38 geen model kan worden?’ We wensen Isadee en de andere finalisten veel succes met hun modellencarrière. 

Originele post: https://www.vogue.nl/fashion/nieuws/artikel/isadee-jansen-is-de-winnares-van-curvy-supermodel-2018

Foto: Puck de Groot


pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!