Interview met Liesbeth in ’tHout

Liesbeth in ‘tHout, vertrouwenspersoon binnen het platform van The Model’s Health Pledge. Wij interviewde haar om modellen een gezicht achter onze vertrouwenscommissie te geven.

Je bent de vertrouwenspersoon binnen TMHP, wat houd dat precies in? Nadat er een relevante melding is binnengekomen ga ik telefonisch in gesprek met beide partijen, zowel met de melder als de beklaagde partij. Dit is absoluut geen juridische aangelegenheid. De gesprekken zijn bedoeld om in samenwerking oplossingen te vinden voor eventuele misstanden of wederzijds onbegrip. Ook worden de ondertekenaars van TMHP beoordeeld door de vertrouwenscommissie, waardoor de criteria van de pledge bewaakt worden.

Waarom is deze rol geknipt voor jou?
De reden waarom ik als vertrouwenspersoon ben gevraagd geldt vooral de neutrale plek die ik altijd in de modewereld heb kunnen innemen, met name door mijn positie in het onderwijs. Daarnaast speelt mijn leeftijd en daarmee de ervaring een belangrijke rol.

Op welk vlak vind je dat de Nederlandse mode industrie al echt punten scoort?
In de Nederlandse modellen wereld zijn de zaken over het algemeen goed geregeld door de gerenommeerde bureaus. Op de catwalk wordt diversiteit gewaardeerd en vinden we relatief niet veel schrijnend magere modellen. Het lijkt er op dat het publiek het laatste ook onprettig en zelfs gênant vindt om naar te kijken.

Waar liggen er volgens jouw nog verbeterpunten en hoe denk je dat TMHP daar invloed op kan hebben.
Er zijn verbeterpunten wat betreft beginnende kleine bureaus. Zeker in deze tijd van start-ups komen deze als paddestoelen uit de grond. Veelal is het idee om op een glamorous, leuke snelle manier geld te verdienen. TMHP kan hier zeker invloed op kunnen hebben.Voor heel jonge modellen geldt hetzelfde, vaak weten zij, noch hun ouders, wat ze in het modellenvak te wachten staat. Via de website van TMPH wordt voorlichting gegeven en kunnen vragen worden beantwoord.

Welke tip zou je de ondertekenaars mee willen geven?
De tip die ik ondertekenaars wil mee geven is : neem je vak serieus. Dit geldt voor modellen zowel als de bureaus en opdrachtgevers. Modellen moeten zich goed oriënteren, opdrachtgevers en bureaus moeten uitstekende voorwaarden scheppen om het model zo goed mogelijk te laten presteren. Presentatie en communicatie is cruciaal in deze tijd, draag zorg voor de beste kwaliteit.Smaakt naar meer?

Lees dan ook het interview tussen Jacolijn en Liesbeth op: https://www.oneworld.nl/fashion/op-naar-modellenvakbond/ [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1521534407917{margin-bottom: 0px !important;}”]

Liesbeth in ’tHout, vertrouwenspersoon binnen het platform van The Model’s Health Pledge. Wij interviewde haar om modellen een gezicht achter onze vertrouwenscommissie te geven.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.