Interview met Holly Syrett

Om jullie even een kijkje achter de schermen te geven, delen we graag dit interview met Holly Syrett; projectleidster van The Model’s Health Pledge.

Hoe ben je bij The Model’s Health Pledge terecht gekomen en wat is jouw rol binnen The Model’s Health Pledge?
Ik ben sinds maart ’17 de project lead van TMHP! De fashion council zocht een ervaren projectmanager met kennis van de branche en kwam bij mij uit. Heel erg leuk. Toen ik een belletje kreeg voor de opdracht schreeuwde ik ‘JAA’ door de telefoon.

Waar richt jij je nog meer op naast TMHP?
Ik werk al bijna 10 jaar in de modeindustrie en met mijn bedrijf GW Agency focus ik mij op de omwenteling van huidige systemen en processen. Dat doe ik door belanghebbenden bijeen te brengen, dialoog te faciliteren en tools te ontwikkelen. Zo werk ik bijv. met modebedrijven aan transparantie van waardeketens bij de Sustainable Apparel Coalition, zet ik met Podium een educatieproject op over duurzame keuzes in de klas en leid ik een project in twaalf landen met de Global Shapers en Fashion Revolution waarbij lokale challenges op het gebied van duurzame mode worden aangepakt. De realisatie van The Model’s Health Pledge netwerk, platform en meldpunt past perfect in mijn straatje!

Hoe kijk jij tegen de mode industrie aan en wat hoop je voornamelijk te kunnen verbeteren?
Ik houd van mode. Het is zo een krachtige communicatievorm en er zit veel emotie en creativiteit in de industrie. Ik zie heel veel potentie om de industrie mooier en slimmer in te richten. Er zijn veel aandachtspunten, waaronder: het verkleinen van het milieu impact van kleding productie, zorgen dat iedereen die in de keten werkt een waardig en eerlijk bestaan heeft, veranderingen in consumptiepatronen en -snelheid teweegbrengen, het uitdagen van het huidige schoonheidsideaal.

Welke tip zou je de ondertekenaars mee willen geven?
Gebruik het meldpunt! Met het meldpunt kan iedereen (modellen, fotografen, agenten, casting directors, journalisten, e.d.) misstanden in vertrouwen melden én kunnen wij er wat mee doen. We hebben een geweldig team met vertrouwenspersonen en experts klaar staan om situaties op te pakken. Maar om dat te doen moeten wij weten wat er fout gaat, dus gebruik het meldpunt als je iets signaleert dat anders zou moeten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!