Het super food dat wél werkt

Superfoods. Ik vind er wat van. Of eigenlijk vind ik het dus gewoon niets. Op een paar na dan. Zo lepel ik graag kokosolie in mijn bananenbrood en ontbijt ik het liefste met een grote acai bowl. Maar ook de chiazaadjes zijn bij ons in huis niet aan te slepen. Zo klein als ze zijn, zo vol zitten ze met vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Maar er is meer. Dit zijn de redenen om ook eens wat vaker naar dit superzaadje te grijpen.

1. Stralende huid 
Chiazaad bevat een hele hoop antioxidanten. Die antioxidanten neutraliseren de schadelijke werking van de vrije radicalen en daardoor neemt het herstellend vermogen van je huid toe en worden schade en veroudering voorkomen.

2. Vegan
Ze maken je baksel eenvoudig vegan. Door een eetlepel chiazaad te mengen met lauw water vervang je heel easy een eitje in je baksel.

3. Gezonde spijsvertering
Chiazaad zit vol vezels, namelijk zo’n 35 gram per 100 gram zaadjes. Ze zorgen voor een goede spijsvertering en een gezonde stoelgang.

4. Kilo’s lozen
Chiazaadjes laten zich perfect binden met water waardoor in je maag een soort geleiachtige substantie ontstaat. Zo zit je gauw vol en grijp je dus minder snel naar dat snackje.

5. Stabiele bloedsuikerspiegel
Het gelei waar ik het in het vorige puntje over had zorgt ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers vertraagt, zodat er minder insuline zal worden aangemaakt. Dit houdt niet alleen je bloedsuikerspiegel maar ook je hormonen lekker in balans.

6. Diabetes
Chiazaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, dat insulineresistentie helpt voorkomen. Ook zal je cholesterollevel minder snel stijgen. Beide maken de kans op diabetes groter. Doe nog maar een lepel dus.

7. Gains
Een portie chiazaadjes bevat bijna vijf gram eiwitten. Door een lepel van de zaadjes door je yoghurt te roeren, tik je dus al tien procent van de aanbevolen hoeveelheid aan (bovenop je yoghurtje, hè). Een gemakkelijke en snelle manier dus om je eiwitten aan te vullen na je workout.

8. Snel ontbijt
Met twee eetlepels chiazaad, een scheut (plantaardige) melk en een handjevol blauwe bessen draai je binnen no time een heerlijk ontbijtje in elkaar.

Originele post: https://amayzine.com/nl/2018/het-superfood-wat-wel-werkt/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!