Het success van model Melody Vroom

Fashionweek.nl sprak Melody Vroom, jong superslim en keihard op weg naar een glansrijke modellencarrière. Met haar mooie rode haren bleef ze tijdens de Louis Vuitton cruise-show in Japan dan ook niet onopgemerkt. Hoe ervaart zij haar modellenbestaan? Lees het hier!

Hoe was het om voor Louis Vuitton Cruise te lopen?
“Dit was één van de geweldigste ervaringen ooit. Alles klopte die dag het zonnetje scheen de locatie was perfect de collectie is geweldig en de sfeer was super! De goede energie die ik kreeg van het lopen van de show is niet uit te leggen zo bizar!”

Heb je zelf ook een voorkeur voor het label want zij duidelijk wel voor jou?
“Zeker weten ik denk dat LV zeker één van de belangrijkste merken ter wereld is dus het is natuurlijk een grote eer om zo in de smaak te vallen bij ze. Ook zijn de designers en de rest van het team superfijn om mee te werken!”

Kun je ons meenemen achter de schermen? Hoe is de sfeer wat is je tijdsschema?
“We hadden de dag voor de show al een rehearsal gehad in het museum omdat de catwalk erg lang was en lopende banden een onderdeel van ons loopje waren dus we moesten ons goed voorbereiden. Op de dag zelf werden we in de ochtend opgehaald en toen we aankwamen werden we gelijk naar haar en make-up gestuurd tussendoor nog even snel een rehearsal en voor we het wisten was het alweer showtime. De sfeer was erg gezellig met alle andere modellen ik kan gelukkig met iedereen goed opschieten dat maakt het backstage heel leuk!”

 Trok je veel op met andere Nederlandse modellen in Japan?
“Zeker! Sowieso zijn alle meiden die de show liepen heel aardig inclusief de ‘Dutchies’. Ik kende al wat Nederlandse meiden van de shows ervoor en ik heb ook weer nieuwe meiden leren kennen. Dit is ook één van de leukste dingen aan het modellenwerk ik ken nu heel veel meiden verspreid over de hele wereld!”

Waarom denk je dat LV zo’n voorkeur heeft voor Nederlandse modellen?
“Ik denk dat het niet per sé zo is dat ze een voorkeur voor Nederlandse modellen hebben maar dat er simpelweg veel modellen zijn die uit Nederland komen dus het aanbod is erg groot. Je weet wat ze zeggen if it ain’t Dutch it ain’t much )”

Hoe is je modellencarrière in zo’n stroomversnelling gekomen?
“Nadat ik vorig jaar mijn VWO-diploma gehaald heb ben ik naar Parijs gegaan om klanten te ontmoeten. Nadat ik bij Louis Vuitton op casting was geweest ging het allemaal heel snel de designer wilde me exclusief laten lopen tijdens zijn eerstvolgende show en here I am bijna een jaar later.”

Wat vind je het leukste aan modellenwerk?
“Het feit dat ik de hele wereld zie kan combineren met werken. Aangezien ik echt iemand ben die van reizen houdt en het liefst zo veel mogelijk verschillende plekken ziet!”

Weke klussen zou je graag nog binnen willen slepen?
“Ik zou heel graag eens de Valentino show willen lopen. Ik vind de collecties altijd prachtig dus die staat zeker hoog op m’n lijstje.”

Originele post: https://fashionweek.nl/artikel/18mei17-het-succes-van-model-melody-vroom

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!