Get Real

 

The Quick fix? Haal uit je huid wat erin zit!
Of we het nu willen of niet we leven in een wereld waarin uiterlijk belangrijk is geworden en als model gaat daar zelfs nog een flinke schep bovenop. Als hannah huidcoach krijg ik de mooiste mensen in mijn stoel. In mijn ogen pure perfectie, maar toch hoor ik altijd wel iets waar ook de in mijn ogen perfecte klant mee zit: “Ik heb striae of cellulitis, ik zou dit anders willen of misschien wel dat.” Iedereen heeft wel iets. 

We leven in een drukke wereld met veel stress en weinig tijd, helaas zie ik dus ook dat mensen kiezen voor een Quick Fix zoals botox, fillers en zelfs snijden! Wat ik als huidcoach erg jammer vindt is dat men door drukte en stress alleen voor de makkelijke en snelle weg gaat en vergeten waarom ze het eigenlijk doen. Een rimpel weg spuiten lijkt hartstikke makkelijk, maar als je huid niet stralend en gezond is zal je nooit het gewenste resultaat behalen. Om nog maar niet te spreken over het feit dat het mis kan gaan! En als je huid dán niet gezond, is kan ze het ook niet voor je oplossen, met alle gevolgen van dien.
Mijn advies zal altijd zijn om éérst uit je huid te halen wat erin zit en om je huid (weer) gezond te maken, mooi egaal en van kleur. Dit bereik je namelijk echt niet met injectables en dergelijke. Een schilder schuurt toch ook eerst het oppervlak dat hij wil gaan verven? Als de verf eronder aan het bladderen is en je erover heen schildert, kan de verf nog zo mooi zijn, maar het eindresultaat?

Zit jij lekker in je vel?
Als model reis je veel, slaap je soms weinig en is je stressniveau vaak torenhoog! Dit heeft een negatief effect op je huid, ze wordt er onzuiver, dof en vaal van. Ook lijnen en slecht, of zelfs niet eten is een behoorlijke aanslag. Niet alleen voor je lijf heel ongezond maar ook voor je huid. De huid is het grootste orgaan dat je bezit en niet vervangbaar, zorg er dus goed voor, je hebt er namelijk maar één en als je huid niet stralend oogt zal je minder lekker in je vel zitten wat uiteindelijk resulteert in een neerwaartse spiraal. 

Een gezonde huid creëer je zelf!
De basis van huidverbetering is je reiniging. Door tweemaal daags je gezicht te reinigen met een milde en hydrofiele Cleansing Milk of Cleansing Oil, op de ouderwetse “was” manier, verwijder je vuil op een effectieve maar niet agressieve manier, waardoor je je huid barrière in takt laat. Vaak denkt men dat éénmaal daags je gezicht reinigen met een daarvoor bestemd product wel voldoende is, dat in de ochtend of als je het vliegtuig uitkomt, alleen een plens water ook wel goed genoeg schoonmaakt. Maar heb je wel eens gekeken hoeveel vuil er van je huid afkomt als je weer eens in het vliegtuig hebt gezeten? Als je je kleding wast doe je dit toch ook met wasmiddel? En als je de vaatwasser aanzet gooi je er toch ook een blokje bij? Waarom? Omdat alleen water het niet schoon krijgt en dit gebeurt ook met je huid. Alleen water verwijderd niet al het vuil. Welk vuil heb ik het dan over? Het vuil van buitenaf: het uitscheiden van afvalstoffen en het zweten, wat bijvoorbeeld in de nacht of in het vliegtuig gebeurt. Door regelmatig een extra reinigend masker te gebruiken zoals de Cleansing Clay zorg je
ervoor dat vroegtijdige veroudering door een vervuilde huid zo veel mogelijk wordt tegen gegaan en daarnaast kalmeert het je huid aanzienlijk.

Tijdens een shoot krijg je vaak veel make-up op. Reinig je huid dus het liefst zo snel mogelijk na de shoot. Je kunt natuurlijk ook preventief aan het werk gaan door voordat je de make-up in gaat, de Touch of Silk aan te brengen. Deze zijdezachte crème legt een bescherming op je huid waardoor de make-up en bacteriën uit kwasten minder schade aan je huid kunnen aanbrengen. Deze crème is niet alleen geschikt als primer maar vult ook fijne lijntjes op en zorgt dat de huid er egaler en stralender uit ziet.

Red head
Een gezonde huid leeft en ziet er qua kleur egaal en mooi van kleur uit. Een goede doorbloeding is voor je huid van levensbelang! Door regelmatig een doorbloedingscrème aan te brengen, zoals de Cell Active, zorg je voor zuurstoftoevoer in je huid. Hierdoor blijven je huidcellen levendig. Ze zijn zo beter in staat om voedingsstoffen te verwerken en afvalstoffen te verwijderen, maar ook wordt je huid meer weerbaar en kan ze zich
herstellen als dit nodig is.

Get Real!
Hoe mooi zou het zijn als je zonder make-up de deur uit zou gaan? Gewoon als jezelf, zoals je echt bent! Bij hannah streven we ernaar dat je je fijn voelt in je vel en dat make-up bij een shoot wel kan, maar dat je zó zelfverzekerd bent van je mooie huid dat make-up overbodig is. In een wereld vol selfies en fotoshop, hebben we daarom de Brilliant Touch ontwikkeld. Hierin zit wit diamant poeder wat ervoor zorgt dat licht gereflecteerd wordt, zoals bij een filter, zodat je huid er egaler uit ziet. Ook vult deze crème fijne lijntjes op én zorgt het ervoor dat het verouderingsproces van je huid vertraagd wordt.
Het mooiste dat je jezelf kan geven, is de stralendste en gelukkigste versie van jezelf! Zorg goed voor je huid, want je hebt er maar één, dus get real en ga langs bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt en laat je adviseren. Behandel je huid niet standaard want dat ben jij toch ook niet?

Geschreven door:
Amber van de Mheen, hannah huidcoach

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!