Eindejaars finance tips

Houd in december je werkkapitaal op peil.
Heb je een zakelijke rekening, dan is het zaak je bedrag op de rekening op peil te houden als je in privé vermogensrendementsheffing in box 3 betaalt. Je bespaart hiermee over het komende belastingjaar 0,87 tot 1,65%.

Houd je uren bij.
Heb je als ondernemer in 2017 – aantoonbaar – ten minste 1225 uur in de zaak gewerkt? Dan heb je recht op aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Ben je er bijna? Dan nog even doorwerken. Elke minuut die je in je bedrijf stopt, telt.

Controleer toeslagen 2018
Wie in 2017 al toeslagen ontving, krijgt automatisch een digitaal bericht over de toeslagen over 2018. Controleer je overzicht zorgvuldig op www.toeslagen.nl, want de gegevens waarop de Belastingdienst zich baseert, zijn mogelijk niet meer up-to-date waardoor je te veel of juist te weinig krijgt. Wijzigingen geef je zelf via de site door.

Wet DBA. Handhaving uitgesteld tot 1 juli 2018
Laat je niet gekmaken door de modelovereenkomsten. Een (beoordeelde) overeenkomst is namelijk niet nodig als zonneklaar is dat de zzp’er ondernemer is en niet in dienstverband werkt! Wie toch een overeenkomst wil gebruiken, kan het beste een goedgekeurde modelovereenkomst van de site van de Belastingdienst gebruiken. Je hebt tot 1 juli 2018 de tijd om je werkwijze aan te passen mocht dit nodig zijn.

Voorkom belastingrente
Over te betalen aanslagen betaal je belastingrente als de aanslag later dan 6 maanden na afloop van het kalenderjaar wordt opgelegd. (vanaf 1 juli) De belastingrente voor de inkomstenbelasting is minimaal 4%. Verstandig dus om je gegevens tijdig in te dienen, zodat je jaarstukken en aangifte in de eerste maanden van 2018 kunnen worden opgesteld en ingediend.

Originele post:
Team Stahl Consultancy

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!