Detox Time

Uit nieuwsgierigheid naar wat een detox met mijn lichaam en geest zou doen en om ook weer deze ervaring als voedingsconsulente te kunnen delen, heb ik een tijdje terug een detox gedaan! Met detoxen reinig je namelijk je lichaam. Je geeft je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Hierbij mijn bevinden na een 12 daagse detox gevolgd te hebben!

Wauw, wat ben ik een ervaring rijker. Ondanks dat ik natuurlijk heel goed weet wat wel en niet goed is voor mijn lichaam, is dit toch een andere tak van sport. Niet mijn eigen vertrouwde voedingspatroon volgen en werken met de producten die ik echt heel erg lekker vind, maar je aan een strak schema houden dat overgaat op 3 sap dagen. De 5 afbouw dagen waren goed vol te houden (wanneer mijn familie niet met een heerlijk ruikend, vol bord warm eten voor mijn neus zaten). Smoothies, havermout, detox soep, quinoa salades en zoete aardappel met een stukje vis, voeding dat helemaal in mijn straatje past!

Maar die 3 sap dagen vielen mij toch iets zwaarder dan dat ik van tevoren had gedacht, NIKS eten en alleen maar water, thee en sapjes drinken. Een beetje duizelig en futloos zette ik dapper door. Aftellend tot ik na deze 3 dagen weer wat mocht eten. Zelfs een vers stuk fruit en snoep tomaatjes deed het kwijl uit mijn mondhoeken doen lopen! Maar op dag 3 van de sap dagen was mijn honger gevoel inmiddels wat verminderd en gaf het eigenlijk wel een boost.

De sap dagen eenmaal doorstaan, mocht ik weer 4 dagen gaan opbouwen en wat eten. Zoals je dan waarschijnlijk al verwacht zat ik toch ook al best wel snel vol. En nee, dit waren nog geen volwaardige maaltijden, maar de stukken fruit waar ik zo naar verlangde en een quinoa salade. Elke dag weer wat extra’s voelde aan als een feestje!

En ondanks dat de opbouw periode 4 dagen lang duurde, blijf je onbewust toch wat langer in dit patroon hangen. Opstaan een glas lauw water met citroen drinken. Zo veel mogelijk geraffineerde suikers gedurende de dag vermijden, veel groentes en fruit eten en rustig aan doen met koolhydraten.

Het resultaat dat het mij heeft opgeleverd:

  • een schoon lichaam
  • een mega boost omdat ik dit heb volgehouden
  • geen onzuiverheden meer
  • energie die zich weer heeft opgebouwd
  • (ondanks dat een detox hier niet om draait) een paar kilootjes lichter

Minpunten:

  • tijdens een detox wordt aangeraden om rust te houden, echter lukt dit vaak niet en kun je vermoeid zijn
  • rondom werk kan het volgen van een detox lastiger zijn om vol te houden
  • na de sap dagen kun je wat lichter zijn geworden, echter zullen de kilootjes er weer aankomen wanneer je daarna weer over stapt op je huidige voedingspatroon

Tijdens de begeleiding bij een gezonde levensstijl, werk ik niet met dergelijke detoxen. Mocht je toch de interesse hebben of een detox om gezondheidsredenen willen volgen, raad ik dit echter pas aan vanaf 18 jaar, of vanaf 16 jaar onder begeleiding van je ouders.

Originele post: http://www.michellesgoodfood.com/detox-time/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!