De 5 meest gemaakte fouten bij de start van een gezonde levensstijl

Aan een gezonde levensstijl beginnen betekent niet dat je meteen alles over boord gooit en een totale omslag gaat maken. En ik zal je geruststellen als je dat toch wel van plan was, daar ben je niet te enige in;). Hieronder laat ik je de 5 meest gemaakte fouten zien, bij de start van een gezonde levensstijl.

  1. De directe omslag om van de een op de andere dag over te stappen op een gezonde levensstijl; Het is veel verstandiger om dit geleidelijk aan te doen, zodat je lichaam de tijd krijgt hier rustig aan kan wennen. Kies dus elk week een ander doel, waar je stapje voor stapje de juiste richting mee op gaat.
  1. Plotseling heel fanatiek gaan sporten, het liefst nog elke dag; Start met een ritme waarvan je denkt dat je dat voorlopig aan kunt houden. 2x in de week is al een hele goede start. Heb je na een aantal weken ruimte om 3x in de week te gaan sporten, top! Bouw het op deze manier op, zolang het maar vol te houden is.
  1. Te snel resultaat verwachten; Verwacht niet dat je binnen no-time al de eerste kilo’s kwijt bent, je als een roosje slaapt en/of in het rond springt van de hoeveelheid energie. Dat kan ik je nu alvast vertellen, dat gebeurd niet. Sterker nog, vaak wordt er eerst plaats gemaakt voor hoofdpijn en moeheid.
  1. Na de eerste week al de hoop opgeven; Hé, niemand heeft je verteld dat dit makkelijk is, het is ten slotte een relatief grote verandering die je ondergaat. En wist je dat je lichaam minimaal 6 weken de tijd nodig heeft om een verandering om te zetten in een dagelijkse gewoonte.
  1. Weinig variëren; Variatie in je voeding is ontzettend belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook om de lol van gezond eten in te blijven zien. Heb je jouw perfecte ontbijtje ontdekt, ga daar dan eens wat variaties op maken. Of zoek eens op internet naar andere recepten met jouw favoriete ingrediënt.

Succes met deze tips! Liefs, Michelle – Michelle’s Good Food

Originele post: http://www.michellesgoodfood.com/de-5-meest-gemaakte-fouten-bij-de-start-van-een-gezonde-levensstijl/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!