9 TIPS OM JE MODELLENCARRIÈRE OP GANG TE HELPEN

Model worden, het lijkt soms een onmogelijk doel, een meisjesdroom. Toch zijn er een hoop manieren waarmee je deze droom een handje op weg kunt helpen. De volgende tips zijn verstandig om mee te nemen als je een modellencarrière wil beginnen.

Tip 1: Zorg dat je Instagram on point is. Daar zullen mensen je als eerst op zoeken en op beoordelen. Plaats mooie foto’s van hoge kwaliteit, en zorg daarnaast dat je feed eruit ziet als één geheel. Gebruik bijvoorbeeld bij elke foto dezelfde filter, en gebruik alleen lichte foto’s.

Tip 2: Volg verschillende modellenbureaus en modellen op Instagram, get yourself out there

Tip 3: Benader zoveel mogelijk modellenbureaus. Spreid je kansen, hoe meer hoe beter.

Tip 4: Stuur de bureaus een aantal foto’s zonder make-up. Eén neutrale close-up, één close-up met lach en één waar je helemaal op staat.

Tip 6: Doe alvast wat vooronderzoek, ben jij een high-fashion model of een commercieel model? Zo kun je je al verdiepen in de richting die jij op wil.

Tip 7: Je hebt het vast wel eens eerder gehoord: oefen in de spiegel. Een mooie, sterke gezichtsuitdrukking is alles. Dus print wat foto’s uit van modellen, hang deze op je spiegel en probeer het elke avond.

Tip 8: Sporten, sporten, sporten. Helaas, het hoort er toch echt bij. Voor de juiste maten moeten veel mensen hard werken. Dus ook gezond eten is hierbij van belang. Maar je krijgt er dan natuurlijk wel wat voor terug.

Tip 9: Word je afgewezen bij een modellenbureau? Niet getreurd! Heel veel bureaus en opdrachtgevers zoeken één specifiek model. Blijf proberen en wie weet lukt het je bij de volgende locatie wel!

Originele post: http://themodelhouse.tv/lifestyle-nl/9-tips-om-je-modellencarriere-op-gang-te-helpen/ 

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!