6 Trucjes om thuis gezonder te koken zonder dat het (veel) moeite kost

Ja vriendin, die had je even niet zien aankomen, hè? Dacht je dat je nog wéken voor je had om die buikspieren te kweken, stijgt de thermometer zomaar graadje strandweer. Maar niet getreurd, het is nooit te laat om je goede voornemens uit de kast te trekken. Het moet echter vooral niet te moeilijk zijn, want het enige wat jij straks wil, is binnen vijf minuten een lekker gezond maaltje op tafel zetten zodat je erna nog even het terras op kunt. Weet jij, weet ik. Kan gewoon, met deze handige en supergemakkelijke trucjes.

Voeg groenten toe aan je favoriete comfort food
Zin in pasta? Kan gewoon. Grill een flinke hoeveelheid groenten en top af met een laagje parmezaan in plaats van die berg te verstoppen onder een deken calorierijke kaassaus. Hunker je naar een vettige toast met ham en kaas? Bak een flinke dosis paddenstoelen met een uitje, knoflook, verse peterselie en een lepel volle Griekse yoghurt. Comfort food kan ook gezond zijn.

The essentials
Sterf je van de honger maar weet je echt niet wat je moet koken? Met een basisgraan als quinoa, couscous, zilvervliesrijst of bulgur heb je altijd een goede basis. Wat je er vervolgens nog meer in doet is aan jou, maar met een zak diepvrieserwtjes, avocado, zachte geitenkaas en rucola heb je een prima snel maaltje voor op de bank.

Van leeg naar voedzaam
Probeer alle lege koolhydraten te vervangen door een voedzamere variant. Vervang witte rijst voor zilvervlies, je oh zo lekkere witte pasta door volkoren of spelt en die oude vertrouwde Wasa-cracker door een stevigere variant. En ja, dat is zeker even wennen, maar je zult zien dat het went en dat je veel sneller verzadigd zult zijn.

Zorg voor een goede basis
Altijd in mijn voorraadkast? Een blik tomaten, dé basis voor de allerlekkerste pastasaus. Met een ui, een teen knoflook en een pakje spaghetti heb je binnen een half uur een pasta op tafel waar menig Italiaan voor in zijn handen zou klappen…

Frozen
Worden jouw bananen ook altijd bruin omdat je ze vergeet te eten? Gooi jij ook vaak een halve bak blauwe bessen weg omdat ze verstopt lagen onder die zak chips? Bevroren fruit is een perfect alternatief voor de verse variant. Door vers fruit in te vriezen of simpelweg de diepvriesvariant te kopen, heb je altijd wat gezonds in huis en je hoeft heus niet bang te zijn dat daar geen vitamientje meer aan te pas komt. Als je kijkt naar voedingswaarde, doet invriezen niks slechts met het voedsel, het zorgt er zelfs voor dat vitaminen en mineralen worden vastgehouden.

Breakfast to go
Dat je met een eitje, een rijpe banaan en een handje haver een heerlijk pannenkoekje in de pan mikt is inmiddels bekend. Maar wist je dat je deze match made in heaven ook perfect in een muffinvorm kunt gieten? En als je de portie dan verdriedubbelt, heb je de komende dagen een perfect ontbijtje to go. En als je er een handje geraspte wortel, pompoen of courgette doorheen roert, pak je gelijk een portie groenten mee.

Originele post: https://amayzine.com/nl/2018/6-trucjes-om-thuis-gezonder-te-koken-zonder-dat-het-veel-moeite-kost/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!