Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding maken van deze misstanden of zorgwekkende werkomstandigheden. Indien de melding betrekking heeft op onze ondertekenaars, zullen wij met hen in dialoog gaan en een oplossing zoeken. Samen maken we onze industrie gezonder!

HOE WERKT HET?

Samen met jou strijden wij voor een gezondere modebranche. Via het formulier op deze pagina kan je makkelijk en discreet eventuele misstanden en zorgwekkende werkomstandigheden in de modebranche melden. Alle meldingen worden vertrouwelijk en serieus behandeld door de vertrouwenscommissie met ondersteuning van het projectteam. Meldingen kunnen uiteraard ook anoniem gemaakt worden.

Indien de melding betrekking heeft op onze ondertekenaars zullen de vertrouwenspersonen Liesbeth in ’t Hout, Marianne van der Gaag en Rachid Naas, met hen in dialoog gaan, zodat ze samen aan verbetering kunnen werken. In erg verontrustende en uitzonderlijke situaties wordt de melding, in overleg met de melder, overgedragen aan andere experts en/of andere onafhankelijke instanties. Het proces en de uitkomsten worden gedeeld met de persoon die een melding heeft gemaakt. Ook worden deze (anoniem) opgenomen in het jaarverslag van The Model’s Health Pledge.

Meldingen over niet-ondertekenaars worden opgenomen in het jaarverslag van The Model’s Health Pledge. De leerprocessen worden gedeeld met ondertekenaars van de Pledge, met als doel kennis te delen en zo samen de mode-industrie gezonder te maken.