Zo slaap je het gezondst

Ben jij vanochtend weer eens met het verkeerde been uit bed gestapt? Moesten je collega’s bij het koffieapparaat in een boog om je heen lopen? De kans is groot dat jouw ochtendhumeur veroorzaakt wordt door de manier waarop jij je uurtjes ’s nachts maakt. Je slaaphouding dus. Maar dat is niet het ergste. Een verkeerde slaaphouding kan op lange termijn zelfs zorgen voor rimpels. De een zweert bij het slapen op de rug, de andere snurkt het liefst in foetushouding. Hoe breng je nou het gezondst die uren door in bed? Ik heb het voor je op een rijtje gezet.

Rugslaper
Ook wel de koninklijke slaper genoemd. En dit is dan ook meteen de beste houding om je nachtelijke uurtjes in door te brengen. Het voorkomt rug- en nekpijn en houdt rimpels buiten de deur doordat je niet met je gezicht tegen je kussen gedrukt wordt.

Zijslaper
Door op je zij te liggen, voorkom je gesnurk. Als je áltijd op je linkerkant de nacht doorbrengt, is het verstandig om eens om te draaien. Gezegend met een grote voorgevel? Beter slaap je dan niet in deze houding; je borsten liggen namelijk continu in een verslappende positie. En het laatste wat we willen is een hangende voorgevel.

Buikslaper
Guilty. Het allerliefste snoezel ik in foetushouding op mijn buik in slaap. Niet zo best. Door op je buik te liggen, breng je je wervelkolom in een onnatuurlijke houding, wat belastend werkt. Het verhoogt de druk op je gewrichten en je nek wordt onnodig belast.

Originele post: http://amayzine.com/nl/2017/zo-slaap-je-het-gezondst/

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!