Voor het eerst naar een modellen bureau! Wat wordt er van je verwacht?

Oh wat spannend, je gaat voor het eerst naar een modellenbureau. Wat kun je verwachten en hoe moet je je voorbereiden? 

Betrouwbaarheid
Ten eerste is het belangrijk dat je eerst meer weet over het modellenbureau. Ben je gescout via social media of op straat? Bezoek de website en wees niet bang om het bureau op te zoeken via Google. Wie weet is het wel helemaal geen gerenommeerd modellenbureau. Wij raden jou dan ook aan om niet bij hen langs te gaan.

Moet je betalen voor inschrijfkosten of voor een eerste testshoot en wordt er niks voorgeschoten door het bureau? Nooit op in gaan! Een gerenommeerd modellenbureau zal altijd shoots voorschieten en vragen nooit om inschrijfkosten.

Attitude
Model zijn is niet weggelegd voor iedereen, het is erg belangrijk om de juiste persoonlijkheid te hebben. Denk aan professioneel zijn, beleefd zijn, goed luisteren naar je agentschap/fotograaf, leergierig zijn en het is vooral belangrijk dat je niet vies bent van hard werken en veel reizen. De meeste meisjes worden op een jonge leeftijd gescout, dus wordt er zeker rekening mee gehouden dat je bepaalde dingen nog moet leren. Let wel op: je krijgt maar één keer de kans om een goede indruk achter te laten.

Uiterlijke verzorging
Zorg ervoor dat je er altijd op en top uitziet. Dus: schoon, gewassen haar, nette, schone handen en voeten, verzorgde nagels (geen nagellak of alleen een blanco kleur). Het liefst ziet een agentschap je zo natuurlijk mogelijk, dus draag geen tot héél weinig make-up.

Neem iemand mee
Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is het erg verstandig om één van of beide ouders mee te nemen. Een eerste afspraak is erg indrukwekkend zijn, waardoor je wellicht niet alles wat vertelt wordt, kunt opnemen. Ook hebben je ouders meer verstand van bijvoorbeeld het zakelijke gedeelte. Denk eraan om niet je hele familie mee te nemen, dit komt erg onprofessioneel over als je tijdens de eerste afspraak met je broertjes, zusjes, opa, oma, tante en ouders binnenkomt.

Foto’s
Het is niet perse nodig om professionele foto’s mee te nemen. Mocht je de potentie hebben om model te worden, dan ziet een agentschap dat toch wel. Meestal betalen meiden van te voren goud geld om “professionele” foto’s te maken. Vaak zijn deze foto’s niet geschikt voor het modellenbureau en zijn de foto’s dus een waste of money. Als een gerenommeerd modellenbureau echt in jou geloofd, dan zullen zij maar al te graag in jou willen investeren en dus betalen voor jouw testshoots (of eventueel voorschieten).

Kennismakingsgesprek
Tijdens een eerste gesprek gaat het er puur om dat jullie kennis met elkaar maken. Wat verwacht het bureau en wat verwacht jij van hen. Tijdens de afspraak zullen er een aantal “polaroids” gemaakt worden, dit zijn basic foto’s waarbij een modellenbureau ziet of je fotogeniek bent. Het bureau gaat er niet vanuit dat je al perfect kunt poseren als Doutzen Kroes, maar het is altijd fijn om van te voren research te doen in tijdschriften en op internet. Kijk hoe modellen poseren en hoe hun eerste polaroids eruit zagen. Oefenen voor de spiegel helpt ook enorm; dan voel je je net iets zelfverzekerder.

Last but definitely not least
Kom nooit te laat! Dat is een echte no-go. Liever te vroeg, dan te laat.

Lees ook: Wil je ook model worden? Dit moet je opsturen naar een modellenbureau…

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!