TMHP introduceert Vincent ten Bruin

Vincent ten Bruin is relatiemanager en financieel planner bij de Sports & Entertainment Desk van ABN AMRO Bank NV. Vanuit deze rol begeleidt en adviseert hij samen met de rest van zijn team een groot aantal modellen op het gebied van hun privé en zakelijke financiën. In deze dynamische wereld waarin modellen op jonge leeftijd hun weg moeten vinden is een goed voorbereidde start van essentieel belang. Met inmiddels ruim tien jaar ervaring in deze branche delen zij graag hun kennis. Voor meer informatie kunt u terecht op www.abnamro.nl/sed  

Wat is jullie link met de mode branche?
De Sports & Entertainment Desk van ABN AMRO begeleidt (naast sporters en artiesten) ook modellen. Dat doen wij tijdens elke fase van hun carrière. Wij werken al vele jaren met een groot deel van de Nederlandse modellen en een groot aantal modellenbureaus. Hierdoor zijn wij goed op de hoogte van hetgeen er komt kijken bij een carrière als model en kunnen wij gericht adviseren en ontzorgen.  

Wat is jouw betrokkenheid bij The Model’s Health Pledge? 
Vanuit mijn rol als financieel adviseur en relatiemanager in deze branche ondersteunen ik TMHP en draag ik door middel van kennisoverdracht graag bij aan de financiële gezondheid en het ontzorgen van modellen door goede begeleiding en het geven van passend advies.  

Wat is voor jullie de reden geweest om deze samenwerking aan te gaan? 
Wij onderschrijven het belang van TMHP en hopen dat wij kunnen bijdragen aan een succesvolle groei van dit mooie initiatief.

Waar zie je groeimogelijkheden voor TMHP? 
Gezien het internationale karakter van het beroep van model, zou het mooi zijn als TMHP ook buiten Nederland kan worden uitgerold.

Wat hoop je dat The Models Health Pledge nog gaat bereiken?
Ik hoop dat TMHP ertoe bijdraagt dat iedereen in deze sector kan werken in een veilige omgeving waar geestelijke en lichamelijke gezondheid en vertrouwen voorop staan.  

Wat is jouw ultieme tip voor (beginnende) modellen op jouw vakgebied? 
Dit is een vak waar je vaak op jonge leeftijd ineens inrolt. Er komt een hoop op je af. Het is van belang om je goed (vrijblijvend) voor te laten lichten over alles waarmee je te maken gaat krijgen. Daarbij hoort ook het goed regelen van de financiële zaken, zoals een accountant en een bank die jouw wereld snappen en weten wat er nodig is om met een gerust hart op pad te gaan en altijd goed bereikbaar zijn voor jou. Ultieme tip; als model ben jij een zelfstandig ondernemer. Dat betekent dat een reguliere doorlopende reisverzekering geen dekking biedt op jouw ‘zakelijke’ reizen. Jij bent namelijk aan het werk en niet op vakantie.  

pledge

belofte

Het hart van dit platform is de Pledge:
dertien beloften over het verbeteren
van de gezondheid van modellen en
het streven naar de beste
werkomstandigheden voor iedereen
in de modebranche.

Wij hebben jou nodig!
Alleen in samenwerking met alle belanghebbenden van de industrie wordt The Model’s Health Pledge een succes en zal de gezondheid van modellen en de werkomgeving in de mode worden verbeterd!

meldpunt

Ben jij of een naaste in een ongezonde werksituatie in de modebranche terecht gekomen? Dan kan je hier (anoniem) een melding van deze zorgwekkende werkomstandigheden maken, zodat wij met de verantwoordelijke(n) aan een oplossing kunnen werken. Samen maken we onze industrie gezonder!